Opleidingsvormen

Je kunt de opleiding bij ons in twee verschillende vormen volgen. We bieden de klassieke static line opleiding aan en sinds het voorjaar van 2018 hebben we ook een variant ontwikkeld waarbij we je in de windtunnel voorbereiden op je eerste vrije val.
 

Klassieke static line opleiding – €445,-

De klassieke static line opleiding bestaat uit een gedegen grondopleiding die begint op vrijdagavond en verder afgemaakt wordt op de zaterdagochtend. Bij goed weer maak je in de regel al op zaterdagmiddag je eerste sprong. In de opleiding komen alle facetten aan bod om veilig je eerste parachutesprong te maken. De opleiding bestaat uit meerdere theorie- en praktijklessen. Aan het eind van de opleiding volgt een theorietoets en we sluiten de opleiding af met een praktijkexamen, de zogenaamde ‘harnastest’. De opleiding bestaat uit vijf static line sprongen die je kunt maken wanneer je wilt. Na het maken van je vijfde sprong mag je jezelf static line parachutist noemen.

 

Static line opleiding met windtunnel – €670,-

De static line opleiding met windtunnel begint met dezelfde static line opleiding zoals hierboven is uitgelegd. Nadat je een of meerdere static line parachutesprongen hebt gemaakt krijg je bij ons op de club een tunnelbriefing. In ons opleidingslokaal ga je de oefeningen voor de tunnel samen met de instructeur voorbereiden. De instructeur legt je uit wat je kunt verwachten en hoe de avond verder zal verlopen. Daarna ga je met de instructeur naar de windtunnel in Utrecht en ga je werken aan oefeningen voor je vrije val:

  • stabiele houding in de lucht (‘box’)
  • draaien en stoppen
  • stabiele exit
  • oefenen van een volledige sprong van exit tot opening

De avond met oefeningen in de tunnel bestaat uit 5 sessies van 2 minuten per sessie. Alle sessies worden gefilmd. Nadat je alle sessies gevlogen hebt ga je met de instructeur terug naar de club en bespreken jullie samen de oefeningen aan de hand van de gemaakte beelden.

De static line opleiding in combinatie met tunnel is een uitgelezen manier om je goed voor te bereiden op je eerste vrije val. Je krijgt in de tunnel een goed beeld van wat je kunt verwachten bij je eerste vrije val, je weet beter hoe je stabiel kunt blijven tijdens je sprong en je kunt jezelf beter bewegen in de lucht. Los van de voordelen van de combinatie static line en tunnel is tunnelen ook gewoon heel erg leuk!

Het tunnelpakket is ook los bij te kopen na het afronden van je static line opleiding. Je betaalt dan €300,- voor het losse pakket.Inschrijven!